A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.
Szabadidős tevékenységek a demenciában, Alzheimer-kórban szenvedőknek

Szabadidős tevékenységek a demenciában, Alzheimer-kórban szenvedőknek

A Demencia és az Alzheimer-kór, egy neurodegeneratív betegség, amely a memória, gondolkodás és viselkedés fokozatos elvesztésével jár. A betegek számára fontos, hogy minél aktívabb életmódot folytassanak, és szabadidős tevékenységekkel is foglalkozzanak. Ezek az aktív tevékenységek segíthetnek a kognitív képességek fenntartásában, a társas kapcsolatok erősítésében és az életminőség javításában.

 

A MEMÓRA emlékeztető óra szerepe


Az Alzheimer-kórban és Demenciában szenvedőknek az időérzék elvesztése lehet problémát okozó tényező. Ezért a MEMÓRA emlékeztető óranaptár jelentős szerepet játszhat az életükben. Ez az óranaptár Magyar-nyelven lehetővé teszi, hogy minden nap könnyedén kövessék az időt, és emlékeztessenek a napi rutinokra vagy fontos eseményekre. Ez a  Magyar nyelvű és hangú emlékeztető óra segíthet az időkezelésben és az önellátásban, ezáltal csökkentve a stresszt és a frusztrációt a betegeknél.

 

Szabadidős tevékenységek a Demenciában, Alzheimer-kórban szenvedőknek

  1. Kreatív tevékenységek: A művészet és a kézművesség terápiás hatású lehet az Alzheimer-kórban,Demenciában szenvedők számára. Festés, rajzolás, üveggyöngyfűzés, agyagozás, kötés - ezek mind olyan tevékenységek, amelyek lehetővé teszik a betegeknek, hogy kreativitásukat kifejtsék és önállóan alkossanak bármilyen szinvonalúan.
  2. Zenehallgatás és éneklés: A zene felidézhet emlékeket és pozitív érzéseket a betegeknél. Jó hatással lehet az érzelmekre és a hangulatra. Zenehallgatás közben a Demenciában,Alzheimer-kórban szenvedők könnyedén elmerülhetnek a dallamokban, így segítve a relaxációt és a stressz csökkentését. A csoportos éneklés is előnyös lehet, mivel az interakcióval jár és társas élményt nyújt.
  3. Séták és fizikai aktivitás: A rendszeres testmozgás előnyös hatással lehet a Demenciában,Alzheimer-kórban szenvedőkre. A séta vagy a könnyű torna segíthet a fizikai erőnlét fenntartásában, a vérkeringés és az agyi aktivitás fokozásában is. Fontos azonban, hogy a kiválasztott tevékenység a beteg képességeit és korlátait tiszteletben tartsa,ne tudja túllépni az egyéni fizikai határait.
  4. Társas tevékenységek: Az Alzheimer-kórban,Demenciában szenvedők gyakran élvezik a társas közösségben való részvételt. Kártyajátékok, társasjátékok vagy csoportos beszélgetések lehetőséget nyújtanak a szociális kapcsolatok építésére és fenntartására. Fontos azonban, hogy az aktivitásokat egyszerűsítsük és alkalmazkodjunk a betegek igényeihez.

 

A Demenciában,Alzheimer-kórban szenvedőknek a szabadidős tevékenységek rendkívül fontosak a szellemi, fizikai és érzelmi jóllétük szempontjából. A MEMÓRA  emlékeztető óra használata segíthet fenntartani az időérzéket, míg a kreatív tevékenységek, zenehallgatás, fizikai aktivitás és társas kapcsolatok ápolása segíthet az életminőség javításában. Fontos azonban, hogy mindig figyelembe vegyük a betegek képességeit és korlátait, és a tevékenységeket a szükségleteikhez igazítsuk.

Ha szeretnél több információt kapni a Demenciáról, Alzheimer-kórról vagy a  MEMÓRA emlékeztető óra használatáról, látogass el a BLOG oldalunkra, ahol további hasznos cikkeket és információkat találsz.

 

2024. máj. 26.
Memóra - Emlékeztető óra

Demencia óra
Ajánlott bejegyzések

A demencia ellen: Az egészséges étrend szerepe

A demencia ellen: Az egészséges étrend szerepe

2023. okt. 31.

A demencia és az Alzheimer-kór elkerülése és leküzdése érdekében az egyik legfontosabb tényező az életmód, különösen az étrend.
Az Emlékeztető Óra és a biztonság szerepe

Az Emlékeztető Óra és a biztonság szerepe

2024. feb. 27.

Ma arra összpontosítunk, hogy hogyan járul hozzá az emlékeztető óra az Alzheimer-kórban,demenciában szenvedők biztonság érzetéhez, és megosztunk néhány fontos tanácsot a veszélyhelyzetek elkerülésére.
Emlékeztető óra
Kapcsolat
Írjon nekünk!

Kérdése van a Memórával  kapcsolatban? Az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy az űrlap kitöltésével felveheti velünk a kapcsolatot!

Keressen bizalommal!

+36 70 724 0022 info@emlekezteto-ora.hu